Malmö FF kan tappa två nyckelspelare?

Kvällsposten rapporterar ikväll att Minnesota United har lagt ett första bud på Fouad Bachirou. Ett bud på runt 10-15 miljoner kronor ska ligga på bordet.

Fouad har tidigare sagt att han kan tänkas överväga att stanna i Malmö FF så länge det inte dyker upp ett riktigt bra bud. Malmö ska spela sextondelsfinal i Europa League mot Chelsea 14 & 21 februari. Nu riskerar man alltså att tappa en av sina starkaste spelare.
Förutom Minnesota har även Swansea och Brentford visat intresse för Fouad.

En annan spelare som ryktas bort från Malmö är mittbacken Franz Brorsson som jagas av Dynamo Moskva. Han säger sig själv vara öppen för flytt. Brorsson startade 23 av Malmös 30 matcher av förra säsongens Allsvenskan.

Malmö brukar ligga lågt i början av transferfönstret för att göra riktigt starka värvningar mot slutet, det är lätt att glömma bort att fönstret har öppet ändå fram till 4 april.

Det ryktas redan att Malmö jagar Erdal Rakip (Benfica) som trolig ersättare till Fouad Bachirou, eller i alla fall en förstärkning på mittfältet. Det har också snurrat rykten om att Jo Inge Berget skulle bryta sitt kontrakt med New York City FC för att återvända till Malmö. Säljs även Brorsson lär man förstärka upp med en stark och rutinerad mittback.

Malmö FFs Europaspel och spelarförsäljningar har enligt Expressen dragit in 138 miljoner kronor under 2018 så ekonomiskt har klubben tagit ytterligare några steg framåt. Egna kapitalet sägs var runt en halv miljard kronor.
En vinst i Europa League mot Chelsea skulle så klart spä på detta pengaregn.
Så att värva de rimliga spelare de har på sin önskelista borde inte vara några problem om man bara ser till de ekonomiska musklerna.

Även om Malmö tappar 2-3 nyckelspelare så kan man inte räkna ut de från den absoluta toppen, en del av spelet är att sälja av spelare för att göra vinst och plocka in och förädla nya talanger.

3 Comments

  1. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie usuniętej historii połączeń? Osoby posiadające kopię zapasową w chmurze mogą użyć tych plików kopii zapasowych do przywrócenia zapisów połączeń telefonicznych.

  2. This can be annoying when your relationships are disrupted and her phone cannot be tracked. Now you can easily perform this activity with the help of a spy app. These monitoring applications are very effective and reliable and can determine whether your wife is cheating you.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.