Sveriges bästa tips, Allsvenskan omg.3 – Måndag

Wow vilken Allsvensk fotbollsdag vi fick uppleva igår. 3 riktigt bra matcher.

Idag spelas sista matchen i omgång 3, det är för tidigt att redan nu börja titta på tabellen, det är till och med svår att se något riktigt mönster så vi får vänta två omgångar till innan vi tar en analys av läget i tabellen.

Hammarby – Brommapojkarna 1-2
19:00 Tele2 Arena
Hammarby besegrade IFK Göteborg senast på bortaplan 2-1 samtidigt som Brommapojkarna lyckades besegra Häcken med 2-0 på Bravida Arena.
Två Stockholmslag som tillsammans plockat 6 poäng i Göteborg. Den rivaliteten skrivs det för lite om på de större sidorna.
Jag tycker också att det skrivs för lite om att kvällens match också är ett Stockholmsderby. Brommapojkarna må vara Europas största fotbollsklubb men deras marknadsvärde är riktigt svagt. Men till denna säsong har de byggt ut träningsanläggningar och förbättrat mycket kring A-laget som gör att de kan tävla på samma nivå som många andra Allsvenska klubbar. Det tillsammans med deras nya Portugisiska tränare Luis Pimenta gör att jag tippar laget lite högre än genomsnittet. Jag tror att BP kommer bli bättre och bättre ju fler matcher de får. Jag tror också att de kommer vinna över Hammarby idag då de har ett mer taktiskt kunnande och kommer att komma mer förberedda till matchen. Jag tror också detta är matchen som tar Hammarby in i en svacka som på sikt kommer att få Billborn utbytt. Erkan Zengins tänkta injektion till laget har runnit ut i sanden då papper och spel inte klargjorts vid kontraktskrivandet. Och nu har han meddelat att han är klar för Antalyaspor redan i sommar.
Så Zengin verkar vara 70%-80% klar för Hammarby i dagsläget och 100% klar för Antalyaspor till sommaren. #Stockholmslogik.
I bästa fall hinner Zengin spela ett par matcher med Hammarby denna säsong.
Tråkigt för Hammarby men kanske också ett tecken på att de inte jobbar så seriöst som man behöver göra i en stor Allsvensk klubb idag. Detta hade aldrig hänt i Malmö eller Östersund.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.